Steun Loesje!

Loesje wil met haar positieve, kritische posters de wereld een zetje in de goede richting geven. Wil jij haar daarbij helpen? Een donatie als steun in de rug is altijd welkom!

Ga naar Why Donate

Over Loesje

“Ik wil best zeggen wie ik ben, maar pin me er niet op vast.” De beste manier om Loesje te leren kennen, is door haar posters te lezen.

Wie of wat is Loesje?

Loesje is actief sinds 1983 en heeft duizenden posters uitgebracht. Neem een duik in haar posterarchief en neem je zwemkleren mee. Misschien vind je wel een poster over Atlantis of de tijdsgeest van 1991. Maar Loesje blijft niet hangen in het verleden, de tijd vliegt en zij vliegt mee.

Haar zolderkamertje werd al gauw te klein en sindsdien zit het hoofdkwartier van Loesje steeds weer op een andere plek in Arnhem. Momenteel in het gebouw van Popcentrum Jacobiberg in Arnhem. Haar bendeleden zitten door heel Nederland verspreid. Zij komen vaak bijeen, zowel in het hoofdkwartier als online. Om teksten te verzinnen en méér. De Bende van Loesje opereert in werkgroepen. Lees meer.

Internationaal

Een grens is eigenlijk een wens om verder te gaan. En zo trok Loesje al vroeg de grens over. Na de val van de muur in 1989 reed Loesje met haar vrienden in een blauw busje naar Oost-Europa. Tegenwoordig is Loesje in veel landen actief: Polen, Duitsland, Palestina, Egypte … Lees meer.

Copyright

Er rust copyright op Loesjes handtekening, teksten en gedachtegoed (idee, uitwerking, vorm). Deze rechten worden beschermd door de Merkplaats te Amsterdam. Dat betekent dat je niet zomaar haar handtekening onder een zelfverzonnen tekst kan plaatsen. Ook mag je geen variatie op haar handtekening maken. Verder rust er ook op de andere uiterlijke kenmerken van de Loesje-poster copyright. Lees meer.

Contact

Lees meer.